Der findes mange film, som er dårlige. Altså, dårlige på den forfærdelige måde. Og så findes der de få perler, som formår at være så elendige, at de bliver underholdende på et ufrivilligt plan.


I Danmark har vi også tradition for at lave dårlige film. Listen over dem er faktisk nærmest uendelig lang. Så hvem har egentlig tænkt sig at sidde igennem dem alle sammen, for at sortere de førnævnte perler fra?

Ind af døren træder Dårligdommerne — et satirisk anmelderprogram, hvor tre bitre mænd snakker om uaktuelle film.  Det er den bramfri snak, du har med dine venner, nu i podcast-format.


Dårligdommerne nøjes nemlig ikke med at sparke til en død hest. De søger at finde ud af, hvad der tog livet af hesten, smage på den og fortælle vittigheder om oplevelsen. Det er aldrig intentionen at såre. Vi ved, hvor svært det er at lave film, og Dommerne er ikke selv i stand til at lave noget, der er bedre. Er det uhøfligt at lave vittigheder om danske film og folkene bag? Ja. Men hvis man kan tale lige ud af posen om Twilight og Star Wars: Episode 1, så kan man vel også tillade sig at lave sjov med film fra Danmark.

Al den fokus på film af tvivlsom kvalitet kan umiddelbart lyde ensporet, men heldigvis går de tre Dommere til opgaven på hver deres måde.

Dårligdommerne_Jacob_co-1376Jacob Hinchely er den erfarne TV– og radiovært. Han påstår for eksempel selv, at man har set ham på DR Mama. I dag er han vært på P6 Beat, og nabo-podcastet Han Duo og Hakkedrengene. Man kan altid være sikker på, at han leverer 20 % kritik, og 80 % lumre bemærkninger.
Twitter: @JacobHinchely
Instagram: @finchely

 

 

Dårligdommerne_Troels_co-1365Troels Møller har anmeldt spil og teknologi for Troldspejlet i mere end 10 år. Derfor har hans skæve observationer ofte også udgangspunkt i teknologi. Hvorfor viser GPS’en analoge fejl, når den selvfølgelig er digital? Udover Dårligdommerne kan man også hører ham i nabo-podcastet Hakkedrengene og til tider som gæst i Jakob Stegelmanns Stegelcast.

Twitter: @supertrolle
Instagram: @supertrolle

 

Dårligdommerne_ Christopher_co-Og Christopher Leo ’Sideburns’ Andersen har tendens til at spole for meget tilbage, og tjekke små detaljer. Af og til kommer der en alt for overtænkt teori ud af det. Andre gange et druk-spil. Christopher har været vært på forskellige indslag om actionfigurer og rutsjebaner i Troldspejlet. Desuden er Christopher fast inventar i nabo-podcastet Hakkedrengene og ofte gæst i Jakob Stegelmanns Stegelcast.
Instagram: @christopher_leo
Twitter: @chris2pherleo

 

Til sammen har de tre fyre (bogstaveligt talt) set flere tusind film, og selvom Dommerne er vidt forskellige, så har de én ting til fælles — de elsker film. Hvert program slutter derfor med en uddeling af ’Søren Bregendal’-prisen og måske endda en anbefaling af den film, de har set.

Dårligdommerne_co-1183